Φόρτωση ...

Συστατικά

Συστατικά

 

Προσπαθήσαμε να κατηγοριοποιήσουμε τα συστατικά προκειμένου να διευκολύνουμε άτομα με διατροφικές δυσανεξίες/αλλεργίες η πεποίθησης. 

 

Σκοπός αυτού του φιλτραρίσματος είναι μια γενική ενημέρωση. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την συμβουλή γιατρού η την απαραίτητη προσοχή του τελικού χρηστή.   

 

Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για  την λανθασμένη απεικόνιση / σήμανση. 

Επίσης, είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε παρατήρηση προς διόρθωση. 

 

 

Παρακάτω, είναι μια περαιτέρω επεξήγηση των κατηγοριών.

 

Χωρίς λακτόζη  , εξαιρούνται όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και παράγωγα. Προληπτικά εξαιρείται και το γιαούρτη παρόλο που η λακτόζη διασπάται σε γαλακτικό οξύ με τη δράση των βακτηρίων που προστίθενται σε αυτό για την παρασκευή του και ίσως να μην ενοχλεί . Επίσης εξαιρείτε και το κατσικίσιο γάλα. Επίσης εξαιρούνται όλες οι κρέμες / τροφές που περιέχουν λακτόζη.

 

Χωρίς Γλουτενη, είναι κυρίως για άτομα που έχουν διαγνωστεί κλινικά ότι πάσχουν από Κοιλιοκακη . Στα προϊόντα χωρίς γλουτένη εξαιρούνται προληπτικά  όλα τα δημητριακά ( Σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη και υπο-παράγωγα τους, αρχαίες και νέες ποικιλίες) , ανεξαρτήτως εάν τους επηρεάζουν ή όχι , η κατά πόσο περιέχουν οι ποικιλίες τα επικίνδυνα  γονίδια και ιδιαίτερα χρωμοσώματα του δημητριακού.

 

Χωρίς, Κοινό σιτάρι , Το Κοινό Σιτάρι ( common wheat) Η ποικιλία  Τρίτικον, η Triticum aestivum, είναι το πιο διαδομένο και καλλιεργημένο σιτάρι παγκοσμίως.

Με την επιλογή « Χωρίς κοινό σιτάρι» εξαιρούνται μονό το κοινό σιτάρι η αδιευκρίνιστης ποικιλίας , αντιθέτως συμπεριλαμβάνονται αρχαίες ποικιλίες όπως Ζεας, Dinkel, μονόκκοκο, πτισάνη, και άλλα δημητριακά όπως Σίκαλη, κριθάρι, βρώμη κλπ.

 

Χωρίς Αυγά, εξαιρούνται όλα τα τρόφιμα που περιέχουν αυγά ή υπό-παράγωγα αυγών.

 

Χωρίς Ξηρούς καρπούς, εξαιρούνται όλοι οι ξηροί καρποί αλλά όχι οι σπόροι 

 

Χωρίς μαγιά, εξαιρούνται προϊόντα που περιέχουν μαγιά η αποτέλεσμα ζύμωσης. ( Αρτοσκευάσματα , ξύδια, αλκοολούχα ποτά, κλπ )

 

ΒΙΟ, είναι μόνο τρόφιμα τα οποία έχουν πιστοποίηση ότι καλλιεργούνται υπό τους κανονισμούς βιολογικής καλλιέργειας. Δεν συμπεριλαμβάνονται οικολογικά καλλυντικά και απορρυπαντικά και  φυσικά συμπληρώματα διατροφής που ενδεχομένως χρησιμοποιούν βιολογικά συστατικά, και έχουν άλλους φορείς πιστοποιήσεις.

 

 Vegan, με την αυστηρή έννοια , εξαιρούνται όλα τα ζωικά προϊόντα και ζωικής προέλευσης όπως, γάλα, αυγά, μέλι, θαλασσινά κλπ